Kroupová zeleninová polévka

Potřebujeme:

100 g ječných krup, 1 kostku slepičího bujónu, 2 mrkve, 500 g brambor, 100 g zeleného hrášku, sůl, pepř, drcený kmín, olej, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíci mleté ​​červené papriky, 2 stroužky česneku, petrželovou nať

Jak na to:

Kroupy propláchneme vodou, vložíme do hrnce a zalijeme 1 1 / 2 litrem vody. Přidáme rozdrobený bujón, očištěné a na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a uvaříme jejich doměkka. Potom přidáme hrášek, sůl, pepř, kmín a krátce povaříme. Na rozehřátém oleji osmažíme mouku, odstavíme, přidáme mletou papriku, promícháme, zalijeme trochou studené vody a přidáme do polévky. Vaříme asi 10 minut, dochutíme prolisovaným česnekem a sekanou natí.

Podobné recepty:

Kroupová zeleninová polévka, Kroupová zeleninová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Kroupová s pórkem, Rychlá zeleninová polévka