Holandská omáčka

18.11.2011
Potřebujeme:

1 PL vinného octa, bílý pepř, 3 žloutky, máslo

Jak na to:

1 PL vinného octa a 1 PL vody povařte s bílým pepřem, dokud se tekutina nevypaří na asi 1 lžičku, a pak ji nechte vychladnout. Mezitím vyšlehejte 3 žloutky s 2 PL vody a ve vodní lázni zahřejte za stálého míchání. Přidejte octovou směs s bílým pepřem a postupně Přihazujte na kostičky pokrájenou měkké máslo. Dobře promíchejte a před zapečením hned nalijte na zeleninu. Holandská omáčka skvěle chutná i k vařené chřestu.

Podobné recepty:

Holandská omáčka , Mleté ​​telecí řízky s kaviárem a holandskou omáčkou, Holandská omáčka, Vařený chřest s holandskou omáčkou, Holandská omáčka