Květákový salát

Potřebujeme:

100 g čočky, 1 menší květák, 2 lžíce másla, 4 lžíce bílého vína, šťávu z jednoho citronu, kari, sůl, cukr, mletý bílý pepř

Jak na to:

Čočku uvaříme v osolené vodě do měkka. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Po scezení a odkapání květák pokrájíme na silnější plátky. Plátky květáku opečeme na horkém tuku. Květák vyjmeme a udržujeme teplý. Do tuku přidáme 4 lžíce vody, vína a citrónovou šťávu. Přidáme kari a krátce povaříme. Marinádu ochutíme solí, cukrem a pepřem. Odkapanou čočku dáme spolu s květákem na talíř a zalijeme marinádou. Podáváme s uvařenými bramborami.

Podobné recepty:

Květákový mozeček se slaninou, Květákový salát s kari a smetanou, Květákový salát, Květákový salát, Květákový salát s koprovou dresinkem