Boloňské vegetariánské špagety

Potřebujeme:

1 balíček špaget, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibuli, 100 g nakládaných oliv, 2 červené papriky, 3-4 rajčata, 2 stroužky česneku, 40 g parmezánu, bazalku

Jak na to:

Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a usmažíme ji na oleji do sklovitá. Papriku očistíme, pokrájíme na nudličky, přidáme k cibuli a spolu smažíme dál. Přimícháme oloupaná a nakrájená rajčata, mačkaný česnek, ochutíme a dusíme spolu asi 10 minut. Odstavíme a vmícháme ještě polovinu sýra nastrouhaného na jemné plátky. Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme, smícháme s připravenou směsí a rozdělíme na teplé talíře. Posypeme zbylým sýrem, olivami a jemně potrhaným lístečky bazalky.
Tip: Pokud bazalku krájíme, ztrácí aroma a pomačká se, proto ji raději opatrně potrháme rukama. Pokud nemáme čerstvou bazalku, použijeme sušenou, přidáme ji však do směsi při dušení.

Podobné recepty:

Boloňské vegetariánské špagety, Boloňské vegetariánské špagety, Boloňské špagety, Špagety s italskou drobenkou, Špagety