Rýžové-masové knedlíčky v zelí

18.11.2011
Potřebujeme:

300 g mletého vepřového masa (sójový granulát), 150 g rýže, 2 cibule, 600 g kysaného zelí, 100 g slaniny, 2 vejce, kmín, mletý černý koření, sůl, polohrubou mouku, zakysanou pochoutkové smetanu

Jak na to:

Na troše oleje rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, zpěníme cibulku a přidáme kysané zelí. Zalijeme vodou a dusíme, dokud zelí nezměkne. Mezitím si připravíme knedlíčky: Do mletého masa (nebo namočeného a okapaného sojového granulátu) přidáme dušenou rýži (v poměru 2:1), na oleji zpěněnou cibulku, vejce a pepř. Vše důkladně promícháme, pokud je masa řídká přidáme trochu polohrubé mouky. Z této hmoty tvarujeme knedlíčky ve velikosti ořechu. Když je zelí měkká, dáme je do ní vařit. Nakonec zahustíme jídlo jíškou, do které přidáme trošku sladké červené papriky a podle chuti smetanu.

Podobné recepty:

Masové knedlíčky v citronové omáčce, Rýžovo-masové knedlíčky v zelí, Smažené rýžové nudle na čínský způsob, Masové knedlíčky, Zelí s masovými kuličkami