Dušené kuře s estragonem

22.11.2011
Potřebujeme:

1 kuře, 2 lžíce citronové šťávy, 2 větvičky estragonu může být i sušený, 40 g másla, 2 lžíce posekané šalotky, 125 ml červeného vína, 250 ml slepičího bujónu, 4 lžíce zakysané smetany, 2 žloutky, 1 lžíci kremžské hořčice, mletý bílý pepř, sůl

Jak na to:

Omyté osušené kuře osolíme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme mletým bílým pepřem. Do břišní dutiny vložíme estragon a v horkém másle kuře ze všech stran opečeme. Přidáme šalotku a krátce podusíme. Podlijeme vínem a horkým bujónem a přikryté dusíme asi 45 minut. Udušené kuře vyjmeme a odložíme do tepla. Smetanu, žloutky a hořčici dobře utřeme a přidáme do výpeku. Omáčku už nevaříme, pouze zahřejeme. Kuře naporcujeme a podáváme s rýží nebo s opékanými bramborami přelitím omáčkou.

Podobné recepty:

Dušené kuře se švestkami, Dušené kuře na houbách, Dušené kuře na houbách, Kuře Kalkata, Kuře dušené s křenem