Kuře s pomeranči

22.11.2011
Potřebujeme:

1 kuře, 5-6 pomerančů, 2 stroužky česneku, 2 cibule, 3 lžíce másla nebo margarínu, sáček mletých mandlí, ½ čajové šálky rozinek, na špic nože zázvor, mletý hřebíček, šafrán, 1 šálek vody nebo bílého vína, sůl, černé koření

Jak na to:

Dobře očištěné a umyté kuře natřeme pomocí pírka rozpuštěným máslem, do kterého jsme nejprve zamíchali sůl, pepř a hřebíček. Takto připravené kuře dáme do předem zahřáté trouby a při teplotě 200 C pečeme asi 15 minut. Omyté rozinky opařil vřelou vodou a dáme rašit. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Zbytek másla nebo margarínu dáme do pánve a udusíme cibuli s česnekem do zlatová. Zalijeme šťávou ze tří pomerančů, přidáme 1 šálek vody nebo bílého vína, šafránem obarvíme do zlatová a zahřejeme. Přidáme okapané a osušené rozinky a mleté ​​mandle a dáme šťávu sevřít. Kuře, které se peče nebo griluje, poléváme během dalších 15-20 minut touto šťávou. Grilované kuře položíme na mísu, obložíme zbytkem pomerančů nařezaných na kolečka. Podáváme s rýží a hlávkovým salátem.

Podobné recepty:

Kuře s jablky a pomeranči, Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře