Zelí s masovými kuličkami

24.1.2012
Potřebujeme:

600 g kysaného zelí, pepř, sůl, surový brambora
Masové kuličky: 50 g tuku, cibuli, pepř, vejce, sůl, rajčatový protlak, 2 dcl smetany, 2 lžíce hladké mouky, 200 g rýže, 500 g vepřového masa z plece

Jak na to:

Do vody dáme vařit kysané zelí, přidáme pepř, sůl podle potřeby a očištěný nastrouhaný brambor. Mezitím si připravíme masové kuličky.
Maso umeleme, přidáme uvařenou rýži, tuk, nadrobno posekanou cibuli, pepř, vejce a sůl. Přísady smícháme a formujeme kuličky, které dáme do vroucí zelí a povaříme.
Před dovařením přidáme do zelí rajčatový protlak, smetanu rozkvedlanou s moukou a necháme převařit.

Podobné recepty:

Kapustnica s masovými kuličkami, Vietnamská polévka s masovými kuličkami, Vepřové kuličky s cibulovou omáčkou, Zapékané špagety s masovými kuličkami, Penne s masovými kuličkami