Kuře na zelenině

29.11.2011
Potřebujeme:

1 kuře, 200 g kořenové zeleniny, 2 rajčata, 1,5 dcl zakysané smetany, lžičku hladké mouky, citrónovou šťávu, 3 lžíce oleje, sůl

Jak na to:

Kuře dobře omyjeme, rozčtvrtíme a osolíme. Na oleji osmažíme kořenovou zeleninu (mrká, petržel, celer), nakrájenou na kolečka. Potom přidáme kuře, nakrájená rajčata, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Kuře vyjmeme a uložíme na teplou mísu. Zeleninu protlačíme přes sítko, přilijeme kysanou smetanu, v níž jsme rozšlehali hladkou mouku a povaříme. Podle chuti kuře okyselíme, osolíme a zalijeme. Podáváme s knedlíkem.

Podobné recepty:

Kuře na zelenině, Kuře na pivě, Pečené kuře v zelenině, Italské kuře s nádivkou, Nadívané kuře zalité pivem