Drůbeží závin plněný zeleninou

Potřebujeme:

1 osoba (5 porcí) 1 kuře nebo krůtu, 2 lžičky olivového oleje Bertollo bílý pepř, sůl, vegetu, 1 pórek, 200 g mrkve, 4 lžíce mraženého hrášku, 4 lžíce mražené kukuřice, 3 žampióny, 2 stroužky česneku, petrželovou nať

Jak na to:

Kuře omyjeme, zbavíme kůže a kostí. Kuřecí maso jemně naklepeme, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme. Žampiony očistíme a pokrájíme na malé nudličky. Mrkev, žampiony, spolu s hráškem a kukuřicí poklademe na maso, posypeme vegetou, svineme a uchytíme nití nebo špejlí. Na malém množství olivového oleje krátce orestujeme na nudličky pokrájený pórek a přidáme závin. Podlijeme malým množstvím vařící vody a dáme péci do měkka do rozehřáté trouby na 45 minut. Podle potřeby podléváme vodou. Pokrájené plátky závinu podáváme posypané s sekanou petrželkou a polité výpekem.

Podobné recepty:

Drůbeží závin plněný zeleninou, Pečený plněný bůček, Závin z listového těsta s hlívou, Pstruh plněný sekanou petrželkou, Zelný závin