Kapr na sardelkách se žampiony

16.11.2011
Potřebujeme:

800 g kapra, sůl, pepř, hladkou mouku, 4 lžíce oleje, 2 dcl červeného vína, 100 g sterilovaných žampionů, 50 g sardelové másla, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, citronovou šťávu, 1 lžíci zelené petrželky posekané nadrobno

Jak na to:

Umytého a očištěného kapra rozporcujeme, osušíme, osolíme, okořeníme mletým pepřem, poprášíme moukou a osmahneme v rozpáleném oleji. Potom zalijeme polovinou vína, přidáme žampiony pokrájené na plátky, sardelové máslo, cibuli nasekanou nadrobno a rozetřený česnek. Okořeníme mletým pepřem a dusíme. Když je kapr téměř měkký, polijeme ho zbytkem vína, pokapeme citronovou šťávou a dodusíme. Podáváme posypaného zelenou petrželovou natí nasekanou nadrobno.

Podobné recepty:

Kapr na slanině se žampiony, Kapr po cikánský, Kapr po mlynářsku, Kapr na zázvoru, Kapr na modro