Meruňky v rosolu

Potřebujeme:

700 g meruněk, šťávu z 1 citronu, 200 g cukru, 50 g spařených oloupaných mandlí, 1 l vody, 25 g želatiny

Jak na to:

Umyté, vypeckované meruňky dáme do Micro plusu, pokapeme citronovou šťávou, přidáme cukr, vodu a krátce povaříme. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím namočíme do 1 dcl vody želatinu a necháme nabobtnat. Pak ji na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme. Mandle a želatinu smícháme s meruňkami. Směsí naplníme dezerty formou a necháme ztuhnout v lednici. Ztuhlý rosol vyklopíme (lépe půjde vyklopit, když na formu nalijeme teplou vodu). Ozdobíme šlehačkou a čokoládou.

Podobné recepty:

Horké meruňky, Meruňkový krém s piškoty, Jablkový jogurt, Studený dort, Meruňkové chuťovky