Půlnoční polévka

Potřebujeme:

hovězí přední, celer, petržel, mrkev, cibuli, česnek, nové koření, bobkový list, jalovec, celý pepř, mletý koriandr, polévkové nudličky, maggi, sojovou omáčku, worcesteru, koření kari, hřebíček, koření gyros, sterilizované žampiony, zelenou vnať, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Do tlakového hrnce dáme maso, veškerou očištěnou kořenovou zeleninu, celé stroužky česneku, celou oloupanou cibuli, bobkový list, celý pepř, jalovec, hřebíček, nové koření, osolíme, zalijeme vodou a dáme vařit. S cibulí a česnekem nemusíme šetřit. Asi za ¾ hodiny odstavíme a necháme mírně vychladnou.Vývar scedíme do druhého hrnce. Veškerou kořenovou zeleninu a maso pokrájíme na drobné kousky a přidáme do vývaru. Česnek propasírujeme a cibuli nakrájíme na kolečka a také přidáme do vývaru spolu s pokrájenými žampiony a nudličkami. Přivedeme opět k varu, dochutíme mletým koriandrem, kari, gyrosem, sojovou omáčkou, worcesterem, maggi, mletým pepřem a solí. Před podáváním přidáme nasekanou čerstvou zelenou petrželkou.

Podobné recepty:

Půlnoční silvestrovská polévka, Půlnoční polévka, Půlnoční punč, Jahodová polévka, Půlnoční chlebíček