Rybí křupky

16.11.2011
Potřebujeme:

2 kg sladkovodní ryby (amur, kapr nebo tolstolobik), sůl, mletý kmín, červenou papriku, pepř, hladkou mouku

Jak na to:

Ze sladkovodní ryby uděláme 2 filety a odřízneme z obou stran svalovinu od páteře a žeber. Filet položíme kůží na desku a ostrým nožem příčně řežeme plátky silné asi 4-5 mm. Pokud jsou příliš dlouhé, příčné jejich prořízneme (zhruba na rozměr 3 x 4 cm). Nakrájené kousky okořeníme směsí soli, mletého kmínu, červené papriky, pepře (ale může být i mletá šalvěj, zázvor atd.. - Dle fantazie). Potom jednotlivé kousky obalíme v hladké mouce a necháme asi půlhodinu postát. Nakonec jejich upečeme na rozpáleném oleji do zlatová a křupavá.

Podobné recepty:

Marinovaný celer s rybí majonézou, Kyselá garnátová polévka, Zapečené rybí filé, Zapékané rybí filety, Pstrúžek z našého potoka