thajské kuřecí křidélka se zeleninovou rýží

Potřebujeme:

12 kuřecích křídel, 4 stroužky česneku, barevné drcený pepř, koriandr, mletý zázvor, sójovou omáčku, 2 lžíce medu, 100 g kečupu, grilovací koření, 400 g rýže, 100 g zmrazeného hrášku, 1 červenou papriku, olej

Jak na to:

Kuřecí křídla omyjeme, okořeníme grilovacím kořením, drceným pepřem a necháme marinovat v oleji. Z medu, zázvoru, koriandru, drceného pepře, sójové omáčky, kečupu a jemně strouhaného česneku připravíme marinádu. Troubu předehřejeme na 210 ° C, křídla rozložíme na hlubší plech a za stálého přelévání marinádou pečeme doměkka a dozlatova.
Zeleninová rýže: Na oleji opečeme na jemné kostičky nakrájenou papriku s hráškem, promícháme s vařenou rýží a podáváme.

Podobné recepty:

Pikantní kuřecí křídla, plněné kuřecí játry a obalované v sezamu, Křidélka na magi, Pikantní kuřecí křidélka, Kuřecí křidélka na citrónu, Marinované kuřecí křidélka