Králík na houbách

Potřebujeme:

1 králík, 1 stroužek česneku, 2 cibule, 250 g oloupaných rajčat, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, 1 PL provensálského koření, 500 ml vývaru (z kostky), 500 g lesních hub, 425 ml konzervy bílých fazolí, 1 PL solamylu , 4 PL bílého vína

Jak na to:

Maso omyjeme a osušíme. Oddělíme stehna a vykostíme záda. Oloupeme česnek a cibuli a drobně nasekáme. Rajčata spaříme a oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme jádřince a dužinu nakrájíme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a vykostěné maso na něm osmahneme a vyjmeme. Stehna opečeme, osolíme a opepříme. Přidáme česnek, cibuli a rajčata. Zalijeme vývarem a přikryté dusíme asi 45 minut. Houby očistíme a podusíme je na 1 lžíci oleje. Přidáme Solamyl rozšlehaným ve víně, okapané fazole a vše uvedeme do varu. Krátce povaříme, přidáme na začátku opečené maso a asi 5 minut ještě vaříme na mírném ohni, pak osolíme. Maso rozdělíme na talíře a obložíme houbovou směsí s fazolemi. Vhodnou přílohou je těstovina.

Podobné recepty:

Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Králík na houbách, Dušený králík s cizrnou, Pečený králík