Srnčí řízky na žampionech

16.11.2011
Potřebujeme:

600 g srnčího masa, sůl, utlučený pepř, 150 g uzené slaniny, 1 cibuli, 2 zrnka nového koření, 1 bobkový list, 2 dcl červeného vína, ocet, 20 g hladké mouky, 60 g rybízového kompotu, citron, 120 g žampionů , 20 g másla, vývar

Jak na to:

Slaninu nadrobno nakrájíme a osmahneme. Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na řízky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na opražené slanině z obou stran. Opražené řízky vyjmeme a ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Potom vložíme řízky, podlijeme vývarem, trochou vína, pokapeme octem a přikryté dusíme doměkka. Během dušení řízky obracíme a podléváme vývarem. Nakonec přidáme máslo smíchané s moukou, po chvilce rybízový kompot, oloupané kolečko citrónu, zbylé víno a provaříme. Měkké řízky vyjmeme, omáčku přecedíme a přidáme do ní žampiony nakrájené na čtvrtky a opražené na másle a zahřejeme. Srnčí řízky s omáčkou podáváme s opékanými bramborami a rybízovým kompotem.

Podobné recepty:

Srnčí řízky na červeném víně, Srnčí řízky se žampionovou omáčkou a rybízovým kompotem, Srnčí řízky v marinádě, Lovecký jagárek ze srnce, Srnčí medailonky s drceným bramborou