Krémová rybí polévka

16.11.2011
Potřebujeme:

6 porcí: 1 kg rybího masa (mohou být i filety), mrkev, petržel, cibuli, 2 žloutky, suchou housku, 100 ml bílého vína, 200 ml mléka, 2 kostky rybího bujónu, šťávu z 1 citronu, 200 ml smetany na vaření, sůl, bobkový list, mletý bílý pepř, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, olej na smažení

Jak na to:

Rybu omyjeme, osolíme, nakrájíme a dáme do většího hrnce. Zalijeme 1 litrem vody, přidáme bujón a přivedeme do varu. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a dáme vařit k rybě. Přidáme sůl, víno a bobkový list. Vaříme ještě 30 min a scedíme. Maso vyjmeme, s troškou vývaru rozmixujeme a vrátíme zpět do polévky. Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme mlékem, ochutíme citrónovou šťávou, bílým pepřem a vlijeme do polévky. Chvíli povaříme. Smetanu utřeme se žloutky a přidáme do horké polévky, ale už nevaříme. Na oleji osmažíme houskové kostky a podáváme až s porcemi na talíři.

Podobné recepty:

Kyselá garnátová polévka, Krémová rybí polévka, Rychlá rybí polévka, Rybí polévka, Rybí polévka s chřestem a bílým vínem