Kapr trochu jinak

23.11.2011
Potřebujeme:

1 kg kapra, 100 g másla, 200 ml hovězího vývaru, 5 lžic posekané petrželky, játra z kapra, sardelovou pastu, 1 lžíci rajského protlaku, 200 ml červeného vína, citrón, cibuli, muškátový oříšek, ½ lžičky kari koření, pepř pepř, sůl

Jak na to:

Porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v posekané petrželové nati a podusíme na polovině másla. Během dušení podléváme hovězím vývarem a citronovou šťávou. Hotovou rybu vyjmeme z výpeku. Na druhé polovině másla osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, posekanou petrželovou nať, nakrájenou játra z kapra. Přimícháme rajčatový protlak a sardelovou pastu dle chuti. Směs okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, zalijeme vínem a omáčku propasírujeme přes síto. Nakonec přidáme kari koření, výpek z dušeného kapra, prohřejeme a omáčkou přelijeme porce kapra na talíři.

Podobné recepty:

Kapr po katalánsku, Kapr trochu jinak, Kapr po mlynářsku, Plněný kapr, Kapr na modro