Čokoládové máslové bonbóny

23.11.2011
Potřebujeme:

285 g čokolády na vaření, 120 másla, 60 ml vody, žloutek, PL příchutí rumu, brandy nebo likéru či presso kávy, třpytivý cukr, kakao nebo instantní kávu s moučkovým cukrem na ozdobení

Jak na to:

Čokoládu nalámané na kousky zahřívejte s máslem a vodou za stálého míchání nad párou, dokud není hladká a lesklá. Přidejte vyšlehaný žloutek a příchuť. Směs vylijte do čtvercové formy (se stranou přibližně 15 cm), vyložené mastným papírem a nechte v chladničce ztuhnout. Potom ji spolu s papírem vyjměte z formy a nakrájejte na malé kostičky. Bonbóny obalte v kakau nebo v instantní kávě s moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Čokoládové krémové bonbóny, Sladké špízy, Čokoládové pusinky, Domácí studentská pečeť, Bonbón v listovém těstě