Linecké věnečky

Potřebujeme:

380 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 250 g másla nebo rostlinného margarínu, vejce, vanilkový cukr, 2 lžíce citronové šťávy

Jak na to:

Mouku promícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme změklý tuk a vejce a vypracujeme těsto. Zabalené v mikrotenu odložíme na hodinu do chladničky. Potom ho na pomoučněném vále rozválíme a formičkami vykrajujeme tvary. Pečeme na suchém plechu. Upečené a vychladlé zdobíme hořkou a bílou čokoládou nebo citrónovou polevou a barevnými bonbóny. Cukrovou polevu připravíme z moučkového cukru a citronové šťávy: 100 g cukru utřeme s 2 PL šťávy a PL horké vody. Věnečky můžeme slepovat džemem.

Podobné recepty:

Vínové věnečky, Rumové věnečky, Linecké košíčky plněné ořechovou náplní a polité čokoládovou polevou, Bramborové věnečky, Věnečky z odpalovaného těsta