Horká čokoláda

Potřebujeme:

1 tabulku hořké čokolády (ne čokoládu na vaření), 200 ml smetany, 250-350 ml mléka, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 PL moučkového cukru, šlehačku a granko na ozdobení

Jak na to:

Čokoládu nalámeme na kostičky, přidáme 1 PL smetany, 1 PL mléka a necháme rozpustit ve vodní lázni, pak vymícháme do hladká. V druhém hrnci zahřejeme zbylé mléko se šlehačkovou smetanou, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem. Rozmícháme metličkou, ale nenecháme sevřít POUZE zahřejeme. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, rozšleháme dohladka s metličkou a necháme za stálého šlehání sevřít. Pak odstavíme. Hotovou čokoládu už jen rozdělíme do sklenic, ozdobíme šlehačkou a posypeme grankem nebo kakaem.

Podobné recepty:

Horká čokoláda, Řezy Rafaelo, Čokoládové sušenky, Italská horká omáčka, Černobílá čokoláda