Buchty s povidly

Potřebujeme:

500 g polohrubé mouky, 150 g Hery, 20 g droždí, 1 lžičku krystalového cukru, 200 ml mléka, 50 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 lžíci citrónové šťávy, sůl, švestková povidla, máslo, mouku na posypání desky, moučkový cukr na posypání buchet

Jak na to:

Droždí rozdrobíme v 100 ml vlažného mléka, přidáme krystalový cukr, promícháme a v teple necháme kvásek vzejít. Mouku prosejeme do větší mísy a rozdrobíme v ní Heru. Přidáme kvásek, vejce, moučkový cukr, citrónovou šťávu, 100 ml vlažného mléka a špetku soli. Vše spolu utřeme na hladké těsto, které necháme vykynout. Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál, rozválíme na tloušťku jednoho centimetru a rozkrájíme na stejně velké čtverce. Na každý čtverec položíme lžíci hustšího švestkových povidel, těsto přeložíme a okraje stlačíme, aby nádivka během pečení nevytekla. Buchty pokládáme na vymaštěný plech těsně vedle sebe, předtím každou po bocích potřeme rozpuštěným máslem, aby se při pečení neslepily. Hotové buchty pocukrujeme.

Podobné recepty:

Buchty se švestkovými povidly, Pařené buchty, Buchty na paře, Kynuté buchty plněné povidly, Pečené buchty s povidly