Pečené pstruhy na smetaně

23.11.2011
Potřebujeme:

4 pstruzi, 50 g másla, 100 ml bílého vína, 1 lžičku muškátového květu, 250 ml smetany ke šlehání, hladkou mouku, sůl, 1 citron, 4 lžíce brusinkového kompotu

Jak na to:

Pstruhy osolíme, poprášíme hladkou moukou a na mírném plameni z obou stran opečeme na másle. Do výpeku přimícháme víno, muškátový květ a smetanu, v níž jsme nejprve rozmíchali 2 lžíce hladké mouky. Omáčku prohřejeme. Pstruhy na talíři podlijeme omáčkou, ozdobíme kolečky citronu a lžící brusinkového kompotu. Podáváme například s opékanými bramborami.

Podobné recepty:

Pečené pstruhy, Pstruhy na smetaně, Pečené pstruhy, Pstruh se smetanou, Pstruh podle uzenáře