Pečené kachní prsa

Potřebujeme:

3 kachní prsa 600-700 g, 1 větší cibuli, 1 stroužek česneku, 1 maggi-šťáva ke kuřeti, 500 g kysaného zelí, 200 ml bílého vína, kmín, sůl

Jak na to:

Očištěnou kachnu osolíme, posypeme kmínem, vložíme na pekáč, trochu podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě za občasného podlévání vypečenou šťávou téměř doměkka. Odebereme trochu vypečenou tuku, zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou scezené zelí, zalijeme vínem a krátce podusíme. Kachní prsa vyjmeme z pekáče. Zelí přeneseme do šťávy v pekáči, na zelí dáme porce kachny a společně dusíme pod pokličkou, až je zelí měkká, maso občas poléváme šťávou.

Podobné recepty:

Pečené kachní prsa s badyánem a švestkovou omáčkou na pražené arašídové rýži, Kachní prsa se zelím, Kachní prsa na grilu, Medové kachní prsa, Kachní prsa pečené s křenem a červenou řepou