Závin

Potřebujeme:

300 g hladké mouky, 40 g kvasnic, 160 g másla, 30 g moučkového cukru, 3 vejce, meruňkový džem, tuk na potření plechu

Jak na to:

Do prosáté mouky rozdrobíme droždí a tuhé máslo, dobře promícháme a vytvoříme drobenkou. Přidáme moučkový cukr, 1 vejce, 1 žloutek a vypracujeme těsto. Z těsta zformujeme kouli, kterou zavineme do čisté utěrky. Utěrku s těstem zavěsíme na vařečku a na 2 hodiny ji ponoříme do studené vody. Po dvou hodinách těsto rozválíme na desce na tloušťku asi 1 cm. Střed potřeme meruňkovým džemem a okraje těsta přeložíme přes sebe. Závin přendáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.

Podobné recepty:

Závin z listového těsta s hlívou, Zelný závin, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin