Vánoční ovocná polévka

Potřebujeme:

250 g sušeného ovoce (mix), 200 ml jablečné šťávy, 50 g vlašských ořechů, citron, 10 hřebíčků, 4 kusy celé skořice, lžíci maizeny, 2 lžíce medu, 200 ml zakysané smetany

Jak na to:

Mix sušeného ovoce nakrájíme na kostky, zalijeme jablečnou šťávou a necháme odležet. Ořechy umeleme a nasucho opražíme. Citrónovou kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.
Hřebíček a skořici vaříme v 200 ml vody 15 min, scedíme, ale vývar nevylejeme.
Do 500 ml vody vlijeme hřebíčkový-skořicový vývar, osolíme, povaříme, přidáme citrónovou kůru a šťávu. Maizenu rozmícháme s trochou vody, přidáme do polévky a osladíme medem. Přidáme ovoce i s jablečnou šťávou a povaříme 5 min.
Ovocnou polévku servírujeme zakapanou smetanou a posypanou sekanými ořechy.

Podobné recepty:

Novoroční bábovka, Norská vánoční polévka, Půlnoční polévka, Vánoční houbová polévka, Vánoční cukroví