Adventní řezy

Potřebujeme:

tmavou polevu, perník, 400 ml mléka, 8 PL oleje, 100 g mletých ořechů, 2 vejce
Náplň: 3-4 PL povidel, 1-2 PL rumu
Poleva a posypání: 5-6 PL moučkového cukru, 2-3 lžíce rumu, vodu podle potřeby, trochu nasekaných ořechů na posypání

Jak na to:

Polevu rozpustíme. Do mísy dáme postupně směs na perník, mléko, olej, ořechy, vejce, důkladně promíchejte a za stálého míchání vytlačíme do do těsta rozpuštěnou polevu. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a dáme péct do předehřáté trouby.
Teplota a doba pečení: Elektrická trouba 170 stupňů C
plynová trouba stupeň 2-3
horkovzdušná trouba 150 stupňů C.
Doba pečení je asi 30-40 minut.
Po upečení necháme chvíli na plechu a otočíme na papír nebo mřížku. Připečený papír stáhneme a perník necháme vychladnout. Povidla rozmícháme s rumem, perník příčné překrojíme a jeden díl položíme na podnos.
Natřeme marmeládou a položíme druhý díl. Na polevu rozmícháme cukr s rumem - podle potřeby přidáme trochu vody a rovnoměrně natřeme na moučník. Ihned posypeme ořechy a po zaschnutí polevy nakrájíme na řezy. Uchováváme zakryté.

Podobné recepty:

Adventní punč, Adventní řezy, Řezy z bb sušenek, Maďarské řezy, Medové řezy