Hrušky fondované ve víně

1.12.2011
Potřebujeme:

láhev vína Beaujolais, 455 g cukru, celé hřebíčky, 10 polotvrdých hrušek, 3 kapky červené potravinářské barvy, 3 PL ostružinové likéru nebo likéru z černého rybízu

Jak na to:

Víno, cukr a hřebíček nechte ve velkém hrnci sevřít, pak plamen ztlumte. Oloupané hrušky se stopkou vložte do horkého sirupu a nechte bublat asi 15-20 minut, dokud nebudou průsvitné a křehké. Do vychladlého sirupu přidejte potravinářskou barvu a alkohol a hrušky v sirupu nechte přes noc. Pak je vyjměte a sirup vařte tak dlouho, dokud se nevypaří na jednu třetinu objemu. Sirup lžící naneste na hrušky-získají pěknou lesklou glazuru.

Podobné recepty:

Husí játra s hruškami, Husí játra s hruškami, Hrušky s medem a skořicí, Hruška v skořicově-višňovém jezírku, Hrušky s rokfórem