Překládána rybí polévka

Potřebujeme:

250 g rybího masa, 2 cibule, 200 g brambor, 2 čerstvé papriky, 3 rajčata, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, 1 kostku masoxu, kmín, majoránka, 1 lžičku másla

Jak na to:

Rybí maso omyjeme, zbavíme kosti a nakrájíme na silnější plátky. Cibuli, brambory a rajčata pokrájíme na kolečka, papriky na proužky. Do úzkého vyššího hrnce uložíme vrstvu cibule, rybího masa, brambor, rajčat a papriky. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Postup zopakujeme, dokud nemineme všechny suroviny. Zalijeme vodu a bez míchání vaříme 15 min. Přidáme masox rozmíchaný v troše vody, rozmačkaný česnek, máslo a dovaříme. Dochutíme majoránkou a necháme odstát. Polévku nabíráme tak, aby v každé porci byly maso i zelenina.

Podobné recepty:

Kyselá garnátová polévka, Rychlá rybí polévka, Rybí polévka, Rybí polévka s chřestem a bílým vínem, Rybí polévka z cejna