Losos v listovém těstě

5.12.2011
Potřebujeme:

200 g lososa na osobu 3 mrkve, 1 malý pórek, šafrán máslo, citron, vejce, 500 g listového těsta, 150 g sýra Lučina, 500 g listového špenátu, sůl, sezam
Omáčka: 2 dcl rybího vývaru (bujónu z kostky), 1 dcl bílého vína, 2 dcl sladké smetany, kopr

Jak na to:

Mrkev a pórek nakrájíme na velmi tenké a dlouhé nudle, krátce povaříme v osolené vodě a scedíme.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mrkev a pórek, špetku šafránu a opečeme do zlatová.
Vyválíme těsto, poklademe na něj vychladlou zeleninu, na ni položíme omytou, vykostěné a staženou (z kůže) rybu v celku, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem po celé délce a přeložíme páskem z Lučiny. Celou rybu zakryjeme osušením špenátem.
Přehneme druhou polovinu těsta, odkrojíme zbytečné okraje, dobře přitlačíme spoje a dáme na vymazaný plech. Z ostatního těsta naděláme mřížky, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme bílým sezamem. Pečeme do zlatová při 220 stupních.
Omáčka: Dáme vařit vývar s vínem, varem ho zredukujeme na 2 / 3 a pomalu přidáváme smetanu. Necháme povařit. Dochutíme solí a nasekaným koprem. Kopr se již nesmí vařit, aby nezešedne.

Podobné recepty:

Krabí tyčinky v listovém těstě s marinádou, Párek v listovém těstě, Bonbón v listovém těstě, Párky v listovém těstě, Mini párky v listovém těstě