Opilé vepřové

18.11.2011
Potřebujeme:

1 kg vepřového plecka, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 1 lžíci nasekané zelené petrželky, 2 lžíce olivového oleje, 1 / 2 l červeného vína, sůl

Jak na to:

Maso osolíme, opepříme a můžeme ho trochu pomoučnit, aby nám neutekla šťáva). Zprudka ho ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme k němu na plátky nakrájený česnek. Až tento dostane barvu, přidáme petrželku a zalijeme ho červeným vínem. Chvíli necháme podusit. Maso pak vyjmeme na pekáč, zalijeme touto šťávou, ve které jsme ho dusili. Dáme ho do trouby a upečeme do měkka. Občas ho obracíme a podléváme šťávou.

Podobné recepty:

Opilé vepřové, Opilé kuřecí závitky a rychlý jablkový kompot, Opilé vepřové maso, Opilé kuře, Vepřové kotlety