Hovězí s křenovou náplní

28.11.2011
Potřebujeme:

1 kg hovězí zadní, 1 celé máslo, křen strouhaný, cibuli, mouku, smetanu, sůl

Jak na to:

Maso přes fólii rozklepeme na tenký plátek. Osolíme ho a potřeme máslem (jako chléb). Trochu másla si necháme na zpěnění cibule. Maso pořádně potřeme nastrouhaným křenem. Maso s nádivkou srolujeme. Roládu svážeme tak, aby se nám nerozpadla (mřížka). Maso vložíme do hrnce se zpěnění cibulí. Po chvilce, když se maso zatáhne, podlijeme ho vodou a podusíme. Během dušení ho postupně podléváme vodou (1-1,5 hod.).. Pak maso nakrájíme na plátky. Do výpeku dáme trochu mouky - uděláme jíšku a do této hmoty nalijeme smetanu a 10 minut povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Podobné recepty:

Hovězí s křenovou náplní, Šátečky nebo kremrolky s křenovou náplní, Hovězí maso s křenovou omáčkou, Filé s křenovou omáčkou, Vaječná pomazánka s křenovou příchutí