Vánoční tunel

Potřebujeme:

6 vejce, 6 lžic kryst.cukru, 1 lžíci kakaa, rumovou příchuť
Náplň I.: 500 ml mléka, 1 vanil.cukr, 2 Zlaté klasy, 150 g másla, 100 g moučkového cukru, rumovou příchuť, kandované ovoce
Náplň II. : 150 g strouhaného kokosu, 200 ml mléka, 2 lžíce cukru, 50 g rozinek

Jak na to:

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a postupně vmícháme mouku. Do poloviny těsta přidáme kakao a každou zvlášť upečeme na plechu vyloženém mastným papírem. Když těsto vychladne, papír stáhneme.
Náplň I: Z mléka, vanil.cukru a vanilkového pudinku uvaříme kaši. Do vychladlého přidáme máslo vyšlehané s cukrem, posekané kandované ovoce a rumovou příchuť.
Náplň II: Kokos spaříme horkým mlékem, přidáme cukr a rozinky. Do formy uložíme tmavý plát tak, aby přečníval o šířku formy. Natřeme ho nádivkou I, přikryjeme druhým plátem a na něj natřeme nádivku II. Oběma ;uzavřeme; formu, zatížíme a dáme do chladu. Pak formu převrátíme a tunel polijeme čokoládovou polevou.

Podobné recepty:

Novoroční bábovka, Vánoční cukroví, Vánoční opilci, Vánoční punč , Půlnoční polévka