Nejlepší jablečný koláč

5.12.2011
Potřebujeme:

Těsto: 600 g polohr.mouky, 200 g moučkového cukru, 2 vejce, 300 g Palmarínu, 1 prášek do pečiva
Náplň: 1 kg nastrouhaný jablek, 1 vanilkový cukr, kryst.cukr podle chuti a skořici

Jak na to:

Všechny přísady na těsto zpracujeme, nejlépe rukou. Těsto rozdělíme na 3 části (z toho dvě větší).
1.část vyválíme na desce a přeneseme válečkem na omaštěný plech. Naskládáme polovinu nastrouhaný jablek, posypeme vanil.cukrem, kyst.cukrem a skořicí.
Na jablka položíme 2. část vyvaleného těsta a znovu poklademe zbývající jablka, cukr a skořici. Poslední, nejmenší kousek těsta vyválíme pro řežu rádýlkem na proužky a pásky poklademe jako mřížku na koláč.
Upečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů, dokud koláč nechytí narůžovělý nádech. Po upečení a vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Jablečný koláč, Jablečný koláč - obrácený, Jednoduchý jablečný koláč, Jemný jablečný koláč, Jablečný koláč