Vepřové řízky

28.11.2011
Potřebujeme:

20 g másla, 1 malou cibuli, 200 g hlívy, sůl, pepř, 1 vejce, 1 lžičku maizeny, trošku mléka, 500 g vepřového masa z kýty, hladkou mouku, 1 vejce, 2 lžíce mléka a strouhanku na obalování řízků, olej na smažení

Jak na to:

V pánvi na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, omyté a na malé kousky nakrájené hlívy, sůl, pepř a přikryté dusíme. Když jsou hlívy měkké, zahustíme jejich vejcem a maizenou, rozpuštěnou v trošce mléka. Směsí natřeme naklepané a osolené řízky, přeložíme je na polovinu, obalíme v mouce, ve vajíčku rozkvedlaném v mléce a v strouhance. Osmažíme je na rozpáleném oleji po obou stranách. Podáváme s bramborovými hranolky.

Podobné recepty:

Vepřové řízky s jablky, Vepřové na česneku, Pikantní vepřové řízky, Marináda na vepřové řízky, Vepřové řízky s brusinkovou omáčkou