Zapečený ovčí sýr

Potřebujeme:

500 g listového těsta, 500 g ovčího sýra, 60 g másla, 80 g hladké mouky, 2,5 dcl sladkého mléka, půl lžičky soli, na špičku nože mletého bílého pepře, 6 vajec, máslo na potření a vymazání dortové formy

Jak na to:

Listové těsto necháme změknout, čerstvý ovčí sýr pomačkáme. Na pánvičce rozehřejeme máslo, přimícháme mouku, přilijeme mléko a za občasného míchání vaříme 5 minut. Pak omáčku osolíme, opepříme bílým pepřem a necháme vychladnout. Nakonec do vychladlé omáčky zamícháme vejce a umačkaný sýr. Listové těsto rozválíme na 6 kulatých plátů velikosti dortové formy a všechny na vrchní straně potřeme máslem. Formu potřeme máslem a ukládáme jeden kruh, který potíráme vrstvou sýra a přikryjeme dalším kruhem a rozložíme vrstvu sýra. Postup opakujeme, dokud všechny kruhy neuložíme do formy. Nakonec přiložíme poslední kruh, potřeme ho máslem a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 1 hodinu. Po upečení formu otevřeme a zapékaný sýr krájíme jako dort.

Podobné recepty:

Zapečený ovčí sýr, Zapečený ovčí sýr, Zapečený ovčí sýr, Uzený sýr s rucolou, Řecký salát