Palačinky s masovou nádivkou

Potřebujeme:

Těsto: 2 vejce, 1 lžičku oleje, 1 dcl piva, 150 g hladké mouky, sůl, olej na pečení
Náplň: 150 g vařeného nebo pečeného masa, 1 lžíci oleje, 1 cibuli, 200 g hlívy, sůl, pepř, petrželovou nať, 1 lžíci hladké mouky, vodu, 1 / 8 l mléka, 1 vejce, 1 lžíci nastrouhaného tvrdého sýra (eidam)

Jak na to:

V nádobě rozšleháme vejce, olej, pivo, mouku a sůl. Těsto necháme 10-15 minut odstát. Potom na rozpáleném ohni upečeme tenké palačinky.
Náplň: Maso na jemno umeleme. Na oleji osmahneme nadrobno pokrájené hlívy a pomleté ​​maso. Ochutíme solí, mletým pepřem a sekanou petrželkou. Přidáme mouku a tolik vody, aby po převaření vznikla hustá hmota. Omelety potřeme masovou náplní, srolujeme jejich, rozřízneme na poloviny a uložíme do pekáče řeznou plochou nahoru. V mléce rozmícháme vejce, nastrouhaný sýr a polijeme omelety. Dáme do trouby 15-20 minut zapéct. Podáváme se zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Palačinky s masovou náplní, Smažené plněné palačinky, Palačinky s tvarohovou-pudingovou nádivkou, Smažené palačinky plněné brynzové nádivkou