Obrácený jablečník

28.11.2011
Potřebujeme:

1,5 až 2 kg očištěných jablek, 50 až 100 g mletých ořechů, 1 Palmarín, 3-4 PL moučkového cukru, strouhanou čokoládu na posypání
Piškotové těsto: 6 vajec, 6 PL moučkového cukru, 3 PL hrubé mouky, 3 PL solamylu

Jak na to:

Na plech rovnoměrně rozložíme Palmarín pokrájený na plátky a navrstvíme očištěné a nastrouhané jablka (do výšky 2 cm). Urovnáme jejich dlaní, posypeme strouhankou a mletými ořechy. Žloutky utřeme s práškovým cukrem, přidáme mouku smíchanou se solamylem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto vylijeme na připravené jablka na plechu, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct nejprve při vyšší teplotě, potom teplotu snížíme a dopečeme. Plech s upečeným koláčem šikovně obrátíme na desku, jablka urovnáme nožem a posypeme strouhanou čokoládou.

Podobné recepty:

Obrácený jablečník, Obrácený jablečník, Obrácený jablečník, Sýrové košíčky - dekorace, Jablečník