Švestková povidlová omáčka s rumem

28.11.2011
Potřebujeme:

1 / 2 kg (povidla), 10 dkg hladké mouky, krystalový cukr, skořice, 15 dkg másla, rum podle chuti

Jak na to:

Povidla smícháme s trochou vody a povaříme. Připravíme si jíšku z másla a mouky a zahustíme jí povařený povidla. Spolu vaříme ještě 15 minut, a pak do omáčky přidáme cukr a skořici podle chuti. Trochu zahřejeme a nakonec dolijeme do omáčky rum podle chuti a ještě zlehka povaříme, a pak necháme tzv.. dojít. Do omáčky můžeme přidat i trochu sušených švestek. Podáváme např.. k uzenému masu, knedlíkům, bramborové krokety.

Podobné recepty:

Švestkově-povidlová omáčka s rumem, Vynikající rohlíčky ze šlehačky, Pekingská kachna, Zapékané povidlové nudle, Švestková omáčka