Králík na pivě

Potřebujeme:

asi 1 kg králíka (nejlépe stehna a hřbet) nakrájeného na porce, 250 ml bílého vinného octa,370 ml vody,220 g sušených švestek, 1 lžíce oleje, 30 g másla, sůl a pepř podle chuti,2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, 2 lžička roztlučeného celého sušeného jalovce, asi 400 g na velice hrubo pokrájené cibule, 2 lžíce mouky, 125 ml kuřecího vývaru, 250 ml černého piva

Jak na to:

Míse smíchat králičí porce, ocet a 250 ml vody. Přikrýt a nechat v chladničce do druhého dne.Smíchat sušené švestky a zbytek vody a nechat je přikryté stát asi 1 hodinu. Slít králíka a marinádu vyhodit. Dobře králíka osušit, posolit a opepřit.Rozehřát olej a máslo na pánvi a po částech naprudko osmažit králičí porce na všech stranách do zlatohněda. Vyjmout je a osušit na ubrousku.Na pánev přidat zázvor, jalovec a cibuli a za stálého míchání smažit, až je cibule měkká. Přidat mouku a nechat ji zezlátnout. Odstavit pánev a postupně do ni přidat švestky s jejich vodou, vývar a pivo. Vrátit na oheň a za stálého míchání nechat vše přijít do varu. Nechat zhoustnout. Na pánev vrátit králičí porce a nechat je přikryté podusit na pomalém ohni asi 40 minut. Odkrýt pánev a vše podusit dalších asi 15 minut, až je králík měkký. Pokrm dochutit a podávat horký.

Podobné recepty:

Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Pečený králík, Králík