Zapékaný kapr s jogurtovou omáčkou

28.11.2011
Potřebujeme:

1 kapr, 1 / 2 kg brambor, kmín
Česnekový nálev: 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, sůl, lžičku vegety, pepř, mletou červenou papriku
Jogurtová omáčka: 1 kelímek nízkotučného jogurtu, 1 lžíci zakysané smetany, 1 lžičku hořčice, 1 menší strouhanou sterilovanou okurku, 1 na jemno nastrouhanou cibuli, sůl, ocet, cukr

Jak na to:

Naporcovaných kapra potřeme česnekovým nálevem a necháme asi hodinu odležet. Pak kapra vložíme do zapékací nádoby spolu s předvařeným bramborami, které posypeme kmínem. Pečeme asi hodinu. Upečenou rybu a brambory přelijeme jogurtovou omáčkou. Hotové jídlo zdobíme papriky, feferonky, citronem a petrželkou.

Podobné recepty:

Zapékaný kapr s jogurtovou omáčkou, Zapékaný kapr se sýrem, Zapékaný kapr nebo treska, Ovocný salát s jogurtovou omáčkou, Kapr po mlynářsku