Simonin ovocno-kokosový koláč

24.1.2012
Potřebujeme:

1 až 1,5 chleba na tousty, 1 l mléka, 4 vejce, 100 g kryst.cukru, lžičku skořice, 500 až 750 g čerstvého ovoce (jahody, třešně, ostružiny) nebo kompot (broskve, jahody, třešně, meruňky, hrušky ), olej na vymazání plechu
Drobenku: 1 Heru nebo máslo, 2 / 3 hrnku moučkového cukru, 2 / 3 hrnku hladké mouky, 2 / 3 hrnečku kokosu

Jak na to:

Mléko, vejce, krystalový cukr a skořici spolu smícháme a namáčíme v tom chléb na tousty (jako kdyby jste pekli chléb ve vajíčku), který poklademe ve více vrstvách (dvou, tří) na olejem vymazaný plech. Na chléb poklademe ovoce.

Drobenku: Ze Smetolu nebo másla, moučkového cukru, hladké mouky a kokosu uděláme drobenku (ne těsto, pouze drobky), kterou dáme na vrch koláče. Koláč pečeme do růžová 30-40 min ve vyhřáté troubě, na 200-220 C.

Podobné recepty:

Ovocno-kokosový sen, Sněhové řezy s hroznem, Kokosový koláč, Londýnské řezy, Rychlý kokosový koláč