Malinovo-jablečný závin

Potřebujeme:

150 g mouky, 1 žloutek, 1 vejce, 80 g másla, 250 g jablek Golden, 200 g hrušek, 250 g čerstvých malin, 100 g krupicového cukru, šťávu z 1 / 2 citronu, citronovou kůru, 3 velké podlouhlé piškoty, moučkový cukr , sůl

Jak na to:

Rozpustíme máslo a necháme ho vychladnout. V misce smícháme mouku, celé vejce, rozpuštěné máslo, 4 PL vody a špetku soli.
Vypracujeme hladké těsto, zformujeme jej do bochánky, potřeme rozpuštěným máslem, přikryjeme teplým hrncem a necháme půl hodiny odstát. Těsto rozválíme do tvaru obdélníku.
Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. Smícháme, posypeme krupicového cukru, pokapeme šťávou z citronu a nastrouhanou citronovou kůrou.
Maliny opatrně opláchneme studenou vodou a vysypeme na papírovou utěrku. Těsto posypeme podrcených piškoty, rozdělíme na něj jablečno-hruškovou směs, poklademe maliny.
Těsto srolujeme, potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 30-40 minut do trouby vyhřáté na 180 ° C.
Hotovou teplou štrúdl posypeme moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Jablečný závin, Závin z listového těsta s hlívou, Hrnkový jablečný závin, Zelný štrúdl, Zelný závin