Jahodovo-citrónový koláč

4.1.2012
Potřebujeme:

1 a 1 / 2 kg jahod, 5 vajec, 260 g moučkového cukru, 1 PL strouhané citrónové kůry, 1 / 4 l oleje, 125 ml mléka, 125 g mouky, 25 g maizeny-solamylu, 3 lžičky prášku do pečiva, 150 ml šťávy z citronů, 200 g pomerančového džemu, 4 bílky, 1 PL šťávy z citronu, 175 g cukru

Jak na to:

Vejce utřeme s cukrem a citronovou kůrou. Postupně přidáváme mléko, olej, mouku, maizenu, prášek do pečiva a citronovou šťávu.
Těsto vylijeme na vymazaný plech a pečeme v troubě při teplotě 175 ° C asi 20 minut.
Očištěné jahody překrajujeme po délce na poloviny. Při středně vysoké teplotě zahříváme džem, dokud neobdrží vláčnou až viskózní konzistenci. Rozpuštěným džemem potřeme upečený korpus. Navrch poklademe jahody.
Bílky vyšleháme s 1 PL citronové šťávy na tuhý sníh. Postupně přimícháme cukr a pokračujeme v šlehání, dokud se úplně nerozpustí.
Pěnou naplníme cukrářské kapsa a ozdobně ve tvaru husté vlnovky ním "zakryjeme" jahody na koláči. Koláč vložíme na 3 minuty do trouby vyhřáté na 250 ° C. Podáváme vychlazený.

Podobné recepty:

Jahodovo-citrónový koláč, Litý koláč děrovaný s polevou, Děrovaný koláč s polevou a pudinkem, Citrónový koláč, Citrónový koláč