Selská polévka

Potřebujeme:

1000 g hovězí kostí, 500 g hovězího masa, 2 vejce, 250 g mouky, 1 cibuli, 1 citron, 1 lžíci rajského protlaku, 2 lžíce oleje, sůl

Jak na to:

Hovězí kosti vložíme do studené vody, přidáme rajčatový protlak a přivedeme do varu. Hovězí maso umeleme, smícháme s nasekanou cibulí a ochutíme solí a mletým pepřem.
Z mouky, vajec a vody vypracujeme těsto. Z vyváleného těsta vykrajujeme malé čtverce o velikosti 4 x 4 cm, které naplníme masem a svineme. Rolky opečeme na oleji, vložíme do polévky a vaříme asi 15 minut. Z 1 lžíce mouky a 2 lžic oleje připravíme jíšku. Vmícháme ji do polévky a necháme přejít varem. Hotovou polévku pokapeme citronovou šťávou, podle chuti osolíme a ihned podáváme.

Podobné recepty:

Selská hovězí polévka, Selská polévka, Italská selská polévka, Selská pomazánka, Selská kroupová polévka