Kapustnica

Potřebujeme:

1-1,5 kg kysaného zelí i s vodou, vodu, 300 g štiplavé klobásy, 300 g jemné klobásy, 300 g čabajské klobásy, celý pepř, sušené houby, bobkový list, polévkové koření

Jak na to:

Pokrájené kysané zelí vaříme se sušenými houbami, pepřem a bobkovým listem v přiměřeném, ne velkém množství vody.
V polovině vaření postupně přidáváme klobásu. Na korekci chuti, zejména slanosti, používáme polévkové koření.
Nakonec přilijeme zelné vodu, podle toho, nakolik chceme mít kapustnica kyselou. Povaříme. Kapustnica musí být hustá, aby v ní lžíce stála. Podáváme s bílým chlebem

Podobné recepty:

Tchynina kapustnica, Slovenská kapustnica, Kapustnica s houbami, Štědrovečerní kapustnica, Kapustnica s bramborovým chlebem