Polomáčené rohlíčky

9.11.2012
Potřebujeme:

280 g hladké mouky speciál, 220 g palamrínu, 100 g moučkového cukru, 100 g mletých ořechů, 2 žloutky, čokoládovou polevu
Náplň: 200 ml mléka, 3 lžíce hrubé mouky, vanil.cukr, 1 žloutek, 200 g Palmarínu, 200 g moučkového cukru

Jak na to:

Žloutky rozmícháme s cukrem a se změklým tukem, přidáme mouku, práškový a vanil.cukr a zpracujeme hladké těsto. Po kouscích ho vtlačit do vymazaný a pomoučněných formiček. Uložíme je na plech a upečeme.
Z mléka, mouky a vanil.cukru uvaříme hustou kaši. Dáme ji vychladnout (občas promícháváme). Tuk a moučkový cukr dobře vymícháme, přidáme do vychladlé kaše a vypracujeme hladký krém. Rohlíčky spojujeme po dvou krémem a konce namáčíme do tekuté čokoládové polevy. V chladu necháme ztuhnout.

Podobné recepty:

Vánoční ořechové rohlíčky, Čokoládové rohlíčky, Vanilkové rohlíčky - měkké, Vanilkové rohlíčky, Babiččiny vanilkové rohlíčky