Osvěžující zákusek

2.1.2012
Potřebujeme:

Těsto: 5 vajec, 250 g krystalového cukru, 100 ml oleje, 100 ml vody, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva prášek
Ananasová želatina: 1 větší konzervu ananasu, 100 g krystalového cukru, šťávu z jednoho citronu, 2 balíčky vanilkového pudinku
Tvarohový krém: 500 g tvarohu, 2 balíčky vanilkového cukru, 100g krystalového cukru, 1 zakysanou smetanu, 100 ml mléka, 1 balíček mleté ​​želatiny

Jak na to:

Z bílků a krystalového cukru vyšleháme tuhý sníh. Postupně přidáme žloutky, olej, vodu a prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme.

Ananasová želatina: kompotové šťávy slijeme a doplníme vodou přibližně do 750 ml. Vmícháme dva Zlaté klasy, osladíme a ochutíme citrónovou šťávou. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši, kterou necháme mírně vychladnout.
Na vychladlé těsto poklademe pokrájený ananas, který zalijeme vlažnou ananasovou želatinou. Necháme ztuhnout.

Tvarohový krém: Tvaroh s kysanou smetanou, vanilkovým a krystalovým cukrem dobře utřeme (nebo rozmixujeme). Želatinu vsypeme do mléka a necháme nabobtnat (5-10 min). Ve vodní lázni (max. 60 ° C) ji zahříváme až do úplného rozpuštění. Odstavíme, přidáme třetinu tvarohového krému, krátce prohřejeme a smícháme se zbytkem krému. Směs natřeme na ananasovou vrstvu.

Zákusek necháme ztuhnout nachladném místě, pak krájíme na řezy.

Podobné recepty:

Osvěžující želatinová málo-kalorická dobrota, Osvěžující zákusek, Osvěžující ananasovo-tvarohový zákusek, Osvěžující tvarohovo - ananasový zákusek, Banánový karamel