Limetková-kokosová bábovka se sirupem

2.1.2012
Potřebujeme:

250 g polohrubé mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, 170 g moučkového cukru, nastrouhanou kůru z 1 chemicky neošetřené limetky (příp. citron), 3 vejce, 150 g vychladlého rozpuštěného másla nebo margarínu, 150 g přírodního jogurtu, 100 g kokosové moučky
Na sirup: 100 ml limetkové (citrónové) šťávy, 170 g krystalového cukru, 50 ml vody

Jak na to:

Smícháme mouku a prášek do pečiva, prosejeme do velké uzavíratelné nádoby, přidáme cukr a nastrouhanou limetkovou (citrónovou) kůru.
Pak přimícháme vejce, máslo nebo margarín a jogurt, nádobu pevně uzavřeme a vícekrát silně zatřese, aby se vše dobře promíchalo.
Přidáme kokosovou moučku a vše ještě jednou důkladně promícháme ručním elektrickým šlehačem nebo vařečkou. Těsto nalijeme do vymazané a pomoučněné bábovkové formy a povrch uhladíme.
Formu vložíme na mřížku do trouby a pečeme při mírnější teplotě 45 minut.
Upečenou bábovku necháme ve formě asi 10 minut odpočívat, pak ji vyklopíme na mřížku, navrchu vícekrát propícháme dřevěnou špejlí.
V kastrůlku smícháme limetkovou (citrónovou) šťávu, cukr, vodu a necháme na mírném ohni roztát. Vaříme asi 2 minuty a odstavíme.
Mřížku s bábovku postavíme na plech a polijeme ji horkým sirupem. Stečení sirup nalijeme zpět na bábovku, až do ní všechen vsákne a necháme ji vychladnout.
Bábovku podle chuti posypeme kokosovou moučkou a ozdobíme tenoučké plátky limetky (citrónu).

Podobné recepty:

Kokosová hrníčková bábovka, Kokosová bábovka, Kokosová bábovka, Jamajská bábovka, Limetkově-kokosová bábovka se sirupem